Verkkouutiset

Paveway IV -täsmäpommi. defenceimagery.mod.uk/wikimedia commons

Ukraina saa uuden täsmäpommin: Tämä on Paveway IV

Puolustaja saa myös lisää Storm Shadow -risteilyohjuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina saa Raytheon Paveway IV -täsmäpommeja osana Britannian uusinta aseapupakettia, kertoo Warzone-sivusto.

Tässä vaiheessa on epäselvää, mitkä lentokoneet aseistetaan Paveway-pommeilla.

Britannia on tukenut Ukrainaa voimakkaasti puolustustaistelussa Venäjää vastaan. Britannia on toimittanut jo aiemmin edistyneitä ja moderneja asejärjestelmiä Ukrainalle.

BBC:n puolustuskirjeenvaihtaja Jonathan Bealen kerrotaan uutisoineen ensimmäisenä Paveway IV -täsmäpommien toimituksesta X-tilillään.

Britannian puolustusministeriön virkailija vahvisti Warzonelle, että Paveway IV sisältyy Britannian tuoreeseen aseapupakettiin. Ukraina saa myös lisää Storm Shadow -risteilyohjuksia.

The Telegraphin mukaan ”pommit (Paveway IV) voitaisiin asentaa joko amerikkalaisvalmisteisiin F-16-hävittäjiin, joiden on tarkoitus saapua Ukrainaan lähikuukausien aikana, tai Ukrainan vanhempiin neuvostoaikaisiin lentokoneisiin”.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka monta pommia toimitetaan tai milloin ne saapuvat perille. Britannian puolustusministeriö ei antanut Warzonelle tässä vaiheessa tarkempia tietoja.

Jokasään Paveway IV on varustettu sekä laserhakupäällä että GPS-avusteisella inertianavigointijärjestelmällä. Pommi painaa 230 kiloa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Katso koko video TÄSTÄ
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)