Teollisuudessa luottamusta mittaava saldolukema painui syyskuussa tasolle -12 eli kolme pistettä heikommaksi kuin elokuun tarkistettu lukema. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Elinkeinoelämän luottamus ei ole kohentunut

Päätoimialoista teollisuuden luottamus painui alaspäin, vähittäiskauppa palautui.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokonaisuutena elinkeinoelämän luottamus pysyi syyskuussa lähes ennallaan, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

– Suomalaisyritysten suhdannearvioissa ei tapahtunut kokonaisuutena suuria muutoksia. Varastojen kasvu painoi kuitenkin teollisuuden lukemaa, kun taas vähittäiskaupan luottamusindikaattori palautui edelliskuun pudotuksesta, EK:n pääekonomisti Penna Urrila sanoo.

Teollisuudessa luottamusta mittaava saldolukema painui syyskuussa tasolle -12 eli kolme pistettä heikommaksi kuin elokuun tarkistettu lukema. Luottamusindikaattori on selvästi alle pitkän aikavälin keskiarvon, joka on nolla.

Rakentamisen luottamusta kuvaava saldoluku koheni syyskuussa yhdellä pisteellä lukemaan -36. Pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Palveluiden luottamus pysyi syyskuussa vakaana, Luottamusindikaattorin saldoluku oli 0, eli sama kuin elokuussa. Pitkän aikavälin keskiarvo on +11.

Vähittäiskaupassa luottamus kohosi edelliskuun notkahduksesta. Uusin indikaattorin lukema on -9, kun elokuussa se oli tasolla -18. Pitkän aikavälin keskiarvo on -2.

– Suhdannekuva on alkanut vähitellen kohentua kuluvan vuoden aikana, mutta elpyminen on vielä hyvin varovaista. Suomalaisyritysten arviot tilanteestaan ovat selkeästi vaisummat kuin EU-maissa keskimäärin, ja erityisesti rakentamisen luottamus on heikkoa, Urrila jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)