Susanna Koski sanoo, ettei hänen tiedossaan ole, että kokoomuksen jäsenrekisteriä olisi hänen kampanjassaan käytetty väärin.
Verkkouutiset kertoi sunnuntaina, että vajaat 40 kokoomusnuorten yhdistysten ja piirijärjestöjen puheenjohtajaa esitti lauantaina KNL:n liittohallitukselle, että järjestö kutsuisi koolle ylimääräisen liittokokouksen. Vaatimusta perusteltiin väitteellä, jonka mukaan kokoomuksen jäsenrekisteriä olisi käytetty jäsenäänestyksen alla väärin. Uutta liittokokousta vaatineet halusivat mitata Kosken luottamuksen puheenjohtajana.
Koski muistuttaa, että väärinkäytösepäilyt on käsitelty puoluesihteeri Taru Tujusen johdolla lokakuussa ja ne ovat olleet tiedossa jo kesällä. Tujunen tutkitutti puolueen ja KNL:n yhteisen jäsenrekisterin käytön sen jälkeen, kun yksityishenkilö teki asiasta selvityspyynnön. Epäilyt osoittautuivat aiheettomiksi.
– Asia on siltä osin loppuun käsitelty, Koski sanoo Verkkouutisille.
Liittohallitus hylkäsi uuden liittokokouksen järjestämisen lauantaina äänin 6–4. Yksi hallituksen jäsen äänesti tyhjää. Kosken mukaan asian esiinnousu ei tullut hänelle yllätyksenä.
– Minusta on hyvä, että ihmiset sanovat, mitä he ovat mieltä. Mutta minusta tuntuu, että tässä on pidemmän päälle kyse siitä, että kaikki eivät ole ihan sisäistäneet meidän sääntöuudistusta. Jos ennen vanhaan henkilövalinnoista on päätetty erilaisissa saunaseuroissa, niin tänä vuonna puheenjohtajavalinta oli ensimmäistä kertaa neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä, Koski sanoo.
KNL järjesti puheenjohtajavalinnastaan elokuussa ensimmäistä kertaa neuvoa-antavan jäsenäänestyksen.
Koski sai jäsenäänestyksessä 210 ääntä, ja vastaehdokas Matias Marttinen 201. Ehdokkaiden herrasmiessopimuksen mukaisesti jäsenäänestyksen voittaja valittiin liittokokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi.
– Suomessahan on sellainen sanonta, että kun vaalit on käyty, niin pulinat pois, Koski toteaa.
KNL vietti lauantaina 85-vuotisjuhliaan. Koski sanoo pitävänsä väärinkäytösepäilyjen uudelleen esiin nostamista ikävänä.
– Meitä kokoomusnuoria yhdistävät paljon tärkeämmät ja suuremmat kysymykset. Ne liittyvät porvarilliseen maailmanparantamiseen. Toivottavasti nyt voidaan keskittyä olennaiseen ja tärkeämpiin asioihin. Se on kaikkien meidän etu.