Verkkouutiset

”Kunnat tehneet yksityisistä palveluntuottajista irtisanomisautomaatteja”

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on huolissaan jäsentensä työsuhdeturvasta liikkeen luovutuksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Käytännössä nämä tilanteet liittyvät palvelujen ulkoistamiseen kunnissa. Erityisesti ongelmaan on törmätty palveluntuottajan vaihtuessa takaisin yksityiseltä sektorilta julkiselle sektorille.

– Kunta ei ole halunnut ottaa yksityisen palveluntuottajan työntekijöitä työntekijöikseen, vaikka on saattanut vaatia tätä yksityiseltä palveluntuottajalta ulkoistaessaan palveluita. Tällä tavalla pyritään kiertämään lakia ja työntekijöiden työsuhdeturvaa, SuPer toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ammattiliiton mukaan tämä on yksi kuntien säästökeino, jolla työntekijöiden määrää yritetään vähentää.

Liikkeen luovutusta koskeva lainsäädäntö on säädetty turvaamaan työntekijöiden työsuhteet omistajan vaihtuessa. SuPer aikoo riitauttaa jäsentensä perusteettomat irtisanomiset.

SuPer kertoo, että liittoon on ilmoitettu vuoden aikana useita tapauksia, joissa kunnallisen toimijan näkemyksen mukaan ostopalveluina hankittujen tai ulkoistamien palvelujen ottaminen omaksi toiminnaksi ei täytä liikkeen luovutuksen tunnusmerkkejä.

SuPerin tietoon tulleissa tapauksissa näyttää siltä, että työntekijöitä ei tarkoituksella oteta töihin vanhoina työntekijöinä toiminnan siirtyessä kunnalle.

– Näin pyritään näyttämään, ettei liikkeen luovutusta tapahdu, koska henkilöstö ei siirry mukana. Tällä tavalla pyritään kiertämään lakia ja työntekijöiden työsuhdeturvaa.

SuPerilla on liikkeen luovutusta koskeva riita meneillään muun muassa Lappeenrannassa, missä yksityinen palveluntarjoaja joutui irtisanomaan kaikki työntekijät, koska Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri ei ottanut työntekijöitä palvelukseensa.

– Tällaisissa tapauksissa yksityisen palveluntarjoajat joutuvat tekemään likaisen työn ja toimimaan ns. irtisanomisautomaatteina, SuPer sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)