Verkkouutiset

Kuntiin kohdistuvaan edunvalvontaan laaditaan pelisäännöt

Kuntaliitto ryhtyy valmistelemaan pelisääntöjä sille, miten kuntahallinnossa tulee suhtautua kuntiin kohdistuvaan edunvalvontaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vastikään valmistui ehdotus valtion virkamiesten eettisistä ohjeista ja muun muassa karenssiajasta johtavan virkamiehen siirtyessä yksityiselle sektorille.

– Eri tahot pyrkivät vaikuttamaan kuntien päätöksentekoon muun muassa kaavoituksen ja hankintojen yhteydessä. Tasapuolisuuden ja esteellisyyden säädökset ovat selkeät, mutta yksittäistapauksiin tarvitaan toimintaohjeita, sanoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Mäki-Lohiluoman mukaan kunnat ovat monessa tapauksessa paljolti riippuvaisia ulkopuolisten tahojen tuottamasta tutkimustiedosta ja muusta materiaalista.

– Tällöin pitäisi pystyä kuitenkin varmistumaan tiedon luotettavuudesta ja riippumattomuudesta.

Mäki-Lohiluoman mukaan kuntajohtamisen ja sektoriasiantuntemuksen kokemukselle on kysyntää yksityisellä sektorilla. Hänen mielestään pelisääntöjen tulisi olla selkeät silloin, kun siirrytään ostajan roolista myyjän puolelle.

– Toisaalta ei pidä tehdä liian vaikeaksi joustavaa urakehitystä, Mäki-Lohiluoma korostaa.

Kuntaliiton työryhmä alkaa valmistella ohjeita keväällä uuden kuntalain valmistelun jatkoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)