Verkkouutiset

”Se ei palvele yhteiskunnan etua” – Liberan Lepomäki erosi ay-liitosta

Ajatuspaja Liberan Elina Lepomäki kertoo eronneensa kuukausi sitten ammattiliitto Tekniikan Akateemisista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elina Lepomäki kertoo asiasta kirjoituksessaan Liberan sivuilla. Hän kuului myös Tekniikan Akateemisten TEKin valtuustoon.

Lepomäki toteaa, että ”liityn itse mielelläni jonain päivänä sellaiseen ammattiyhdistykseen, joka ajaa ammattikuntani etua työmarkkinoilla – mutta tekee niin ilman erioikeuksia ja ilman että samalla heikentää heikon työmarkkina-aseman ihmisten tilannetta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”En eronnut siksi, että olisin yhtäkkiä kokenut jonkin valaistuksen tai tullut kaltoin kohdelluksi, vaan pohdittuani jo pitkään, etten enää halunnut maksaa sellaisen yhdistyksen jäsenyydestä, joka ei parhaan ymmärrykseni mukaan palvele yhteiskunnan etua”, Elina Lepomäki kirjoittaa.

Elina Lepomäki on halunnut yleissitovuudesta luopumista sekä ay-liikkeen verovähennysoikeuden ja kartellisointioikeuden lopettamista. Hän haluaa viedä ne myös työnantajapuolelta.

Kirjoituksessaan Lepomäki arvostelee, että ansiosidonnaista työttömyysturvaa tarjotaan vain työttömyyskassojen jäsenille. Hän kritisoi myös muun muassa ammattiliittojen sijoitusomaisuutensa turvin käymiä laittomia lakkoja ja ”laillistettuja kartelleja”.

Hänen mukaansa järjestelmä ei ole niiden ihmisten vika, jotka yrittävät sitä sisältäpäin muun muassa TEKissä parantaa.

Lepomäki laskee kärsivänsä eroamisestaan tappiota, sillä hän sai jäsenenä alansa lehtiä verohuojennetusti alhaisempaan hintaan.

”Jos vastustaa työmarkkinajärjestöjen kohtuutonta valtaa, ei tarkoita sitä, että vastustaisi hyviä työolosuhteita tai että olisi jonkin sortin riistäjä. Päinvastoin”, Lepomäki kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)