Verkkouutiset

SDP:ssä myös ymmärrystä ulkomaalaisopiskelijoiden lukukausimaksulle

SDP:stä löytyy myös ymmärrystä ulkomaalaisopiskelijoille esitetylle lukukausimaksulle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Suna Kymäläisen (sd.) mielestä lukukausimaksua esittänyt opetusministeri Krista Kiuru (sd.) on oikealla asialla.

Kymäläinen puolustaa ja kannattaa puoluetoverinsa lausunnoille lähtenyttä lakiesitystä EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisten korkeakouluopiskelijoiden lukukausimaksuiksi huolimatta opiskelijajärjestöjen esittämistä kielteisistä kannoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Myös Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK teilasi Kiurun esityksen selkein sanankääntein, ja vaati puolueen puheenjohtaja Antti Rinnettä puuttumaan asiaan.

– Tiukkana aikana, kun tehdään leikkauksia muun muassa sosiaaliturvaan, on välttämätöntä katsoa mihin verorahoja käytetään. Suomen ei todellakaan pidä olla ainoa maa maailmassa, jossa opiskelu on myös ETA-alueen ulkopuolisille ilmaista, sanoo Kymäläinen.

– Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa on lukukausimaksukokeilusta hyviä kokemuksia. Tämä muutos on perusteltua kääntää voimavaraksi, suomessa on laadukas koulutus, siitä voi ryhdikkäästi periä maksua, Kymäläinen jatkaa.

Hän huomauttaa, että kyseessä on uudistus, jota erityisesti korkeakoulut ovat voimakkaasti toivoneet.

– Maksut varmistavat, että jokainen Suomessa opiskeleva ei EU- tai ETA-alueen kansalainen osallistuu suomalaisten veronmaksajien kustantaman koulutuksen kulujen kuittaamiseen, myös siinä tilanteessa jos työllistyisi valmistumisen jälkeen Suomen ulkopuolelle, perustelee Kymäläinen.

Lue myös: Demariopiskelijat tylyttävät omaa ministeriään – ”viedään kuin pässiä narussa”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)