Netin outo paradoksi on todistettu: ystävilläsi on enemmän ystäviä kuin sinulla

Myös Facebook-kavereiden kohdalla toteutuu kummallinen matemaattinen paradoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaalisessa mediassa voi vaikuttaa siltä, että kaverit elävät parempaa, kiinnostavampaa ja sosiaalisempaa elämää. Ranskalais-suomalaisen tutkimuksen mukaan niin todellakin myös on.

South China Morning Post sanoo tutkimusta masentavaksi. Tutkimustulos ei ensi alkuun vaikuta järjelliseltä, koska eihän kaikkien kohdalla voi olla niin, että heidänkin kaverinsa ovat heitä rikkaampia ja suositumpia.

Asiassa toimiikin toinen matematiikka, joka yksinkertaistettuna menee suunnilleen näin:

Useimmilla ihmisillä on varsin vähän ystäviä esimerkiksi Facebookissa. Toisilla taas on paljon ystäviä.

Jälkimmäisen ryhmän ihmisillä, eli heillä joilla on paljon ystäviä, on suurempi todennäköisyys olla sinunkin ystäviesi joukossa. Siksi moni havaitsee ystävillään olevan enemmän ystäviä kuin hänellä itsellään – eikä se siis olekaan vain kuvitelmaa.

Asiaa ovat tutkineet Young-Ho Eom Toulousen yliopistossa ja Hang-Hyun Jo Aalto-yliopistossa. Heidän mukaansa ”yleinen ystävyysparadoksi” pätee niin netin kuin todellisenkin elämän verkostoissa.

Toisissa tutkimuksissa on havaittu, että Twitter-seuraajillasi on keskimäärin enemmän seuraajia kuin sinulla. Ilmiö pätee jopa varakkuuteen ja seksipartnereiden kokemusten määrään.

Tutkimukset ovat havainneet, että sosiaalisen median aktiiviset käyttäjät ovat muita onnettomampia. Nyt siihen on voinut löytyä syy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)