Verkkouutiset

OAJ vaatii määrittelemään henkilöstömäärän ja lapsiryhmäkoot varhaiskasvatuslaissa

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n mielestä uudessa varhaiskasvatuslaissa on määriteltävä selkeästi päiväkotien lapsiryhmien enimmäiskoot ja henkilöstön määrä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Myös opettajien määrää ryhmissä on lisättävä, ja opettajille varattava nykyistä enemmän aikaa vanhempien kanssa tehtävään yhteistyöhön.

– Näille varhaiskasvatuksen kehittämistä koskeville tavoitteille olemme nyt saaneet pienten lasten vanhempien sekä lasten selkeän kannatuksen. Tämä viesti tulee ottaa vakavasti myös varhaiskasvatuslain valmistelussa, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Luukkainen viittaa tiistaina julkistettuun opetus- ja kulttuuriministeriön varhaiskasvatuksen kehittämistä koskevaan nettikyselyyn, johon vastasi yli 11 000 vanhempaa ja huoltajaa. Samalla tehtiin ainutlaatuinen selvitys, jossa kysyttiin myös lasten mielipiteitä elämästä päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa.

Varhaiskasvatuslain valmistelu on loppusuoralla ja sen on tarkoitus korvata 41 vuotta vanha päivähoitolaki.

Luukkaisen mukaan julkisuudessa on jo ehditty väittää, että lain valmistelu ontuu, koska valmistelutyöryhmässä olevat ammattijärjestöjen edustajat ajavat vain oman jäsenkuntansa etua.

– Julkaistun selvityksen mukaan vanhemmat ja lapset arvostavat varhaiskasvatuksessa samoja asioita kuin alan ammattilaiset ja asiantuntijat. On siis turha syyttää vain ammattijärjestöjä, jos lain valmistelu on mutkikasta. Lakiryhmän työtä on vaikeuttanut hallituksen poukkoileva linja päivähoito-oikeuden rajoittamisen ja maksupolitiikan osalta, Luukkainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)