Verkkouutiset

Sotilasrikoksia viime vuonna runsaat 4 100

Sotilasrikosten kokonaismäärä oli viime vuonna 4 150 kappaletta. Se on noin 780 kappaletta edellisvuotista vähemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääesikunnan oikeudellinen osasto on koonnut viime vuotta koskevan valtakunnallisen sotilasrikos- ja seuraamustilaston. Aiempien vuosien hienoisesta laskusta huolimatta sotilasrikosten ja -seuraamusten taso on osoittautunut varsin vakiintuneeksi.

Esitutkintoja puolustusvoimien joukko-osastoissa suoritettiin 4 039 kappaletta. Suurimmat asiaryhmät olivat varusmiesten palvelus- ja poissaolorikokset, joissa tapahtui myös huomattavimmat lukumäärävähennykset edellisvuoteen verrattuna.

Esimiesrikoksista puolet oli varusmiesesimiesten tekemiä. Esimiesrikosten määrä on laskenut yli puolella vuodesta 2011.

Seuraamusten kokonaismäärä vuonna 2013 oli 3 163 kappaletta, joka on 709 vähemmän kuin vuonna 2012. Noin 90 prosenttia kurinpitoseuraamuksista oli kurinpito-ojennuksia: muistutus, ylimääräinen palvelus ja poistumiskielto. Loput olivat kurinpitorangaistuksia eli varoitus, poistumisrangaistus ja kurinpitosakko.

Syyttäjälle sotilasrikoksista toimitettiin noin seitsemän prosenttia. Syyttäjälle siirrettiin noin 100 sotilasrikosta vähemmän kuin vuonna 2012.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)