Verkkouutiset

Maksuton joukkoliikenne epäilyttää – kaksi prosenttiyksikköä lisää kunnallisveroon?

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok.) arvioi, että Helsingin veroprosenttia jouduttaisiin korottamaan odotettuakin enemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok.) ei usko, että maksuton joukkoliikenne olisi rahoitettavissa Helsingissä prosenttiyksikön kunnallisveron nostolla.

– Ei tuo yhden prosentin nosto riittäisi mitenkään rahoittamaan maksutonta joukkoliikennettä. Jo nykyinen Helsingin kuntaosuus HSL:lle on korkeampi kuin yhden prosentin verotuotto. Maksuttomuus lisäisi kalustotarvetta merkittävästi. Kustannuskasvu olisi varmasti vähintään kahden prosentin nostoa vaativa, kommentoi Rauhamäki asiaa Facebookissa.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään tutkimuksesta, jonka mukaan kuusi kymmenestä Helsingin, Espoon ja Vantaan asukkaasta haluaa HSL-alueelle maksuttoman joukkoliikenteen. Lehden Kantar TNS Oy:llä teettämässä tutkimuksessa vastaajilta kysyttiin Pitäisikö HSL:n alueella ottaa käyttöön asukkaille maksuton joukkoliikenne?

Helsingin Sanomien jutussa arvioidaan, että maksuttomuus merkitsisi esimerkiksi Helsingin kohdalla vähintään prosenttiyksikön korotusta kunnallisveroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)