Mokasiko keskusta sittenkään? Professori näkee olutkohussa harkittua strategiaa

Professori Timo Airaksisen mielestä keskarilinjaus tarjosi keskustalle mahdollisuuden kosiskella niin maaseudun kristillisiä äänestäjiä kuin kaupunkien liberaalejakin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan johdosta kerrottiin tänään, ettei puolue kannata kolmosoluen siirtämistä Alkoon. Osana vaaliohjelmaa löytynyt linjaus ehti jo aiheuttaa runsaasti vastustusta ja ison kohun etenkin sosiaalisessa mediassa. Politiikan analyytikot ovat tulkinneet keskustan mokanneen. Filosofian professori Timo Airaksinen on kuitenkin toista mieltä.

– Tosi inhottava veto keskustalta, mutta loppujen lopuksi strategisesti nerokas, Airaksinen näkee.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

Airaksinen ei usko, että keskustan taannoinen alkoholipoliittinen linjaus olisi vahingossa jäänyt osaksi vaaliohjelmaa. Päinvastoin.

– Se oli populistinen yritys kosiskella maaseudun kristillisiä äänestäjiä, joille alkoholi on edelleen iso ahdistuksen asia, Airaksinen arvioi.

Keskustan yritykset vaimentaa kohua ja lopullinen perääntyminen tänään, ovat Airaksisen mielestä kaikki osa nerokasta strategiaa. Keskusta ei laskenut väärin, vaan ihan oikein.

– Kun nyt on otettu asiassa taaksepäin ja annettu ymmärtää, että kyseessä oli lipsahdus, se message on kuitenkin jo mennyt perille, Airaksinen painottaa.

Airaksisen mielestä keskusta sai kohussa viestittyä maaseudun äänestäjille, että ”olemme teidän kanssanne, jaamme teidän ahdistuksenne”, mutta miellytettyä samalla myös kaupunkiseudun liberaaleja.

– Molemmat saivat, mitä halusivat. Niin kontrollipolitiikan kannattajat kuin vastustajatkin, Airaksinen arvioi.

Airaksisen mukaan on ollut alusta saakka selvää, että keskiolut pysyy jatkossakin ruokakaupoissa, koska yhteiskunta on menossa vahvasti toiseen suuntaan.

– Eihän Alkoista tarvitse kuin kaataa seinät, niin viinitkin ovat siellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS