Verkkouutiset

Heinäluoma: Historian opetus säilytettävä koulujen opetussuunnitelmassa

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma tukee historian opetuksen säilymistä koulujen opetussuunnitelmassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Historian tuntemus auttaa meitä arvioimaan kriittisesti omaa ajatteluamme ja ympäröivää maailmaa. Tuntemalla historiamme voimme ymmärtää nykyisyyttä ja nähdä myös tulevaisuuteen. Historian opetus on syytä säilyttää koulujen opetussuunnitelmassa, sanoi eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) Suomalaisten historiapäivien avauksessa Lahdessa.

Heinäluoman mukaan Ihmiset ovat alttiita kevyillekin töytäisyille ja virheaskelille ilman yhteistä muistia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Toimiva kansanvalta vaatii tuekseen historian ymmärryksen ja mahdollistaa osaltaan sen välttämisen, että kansakunta ja yksilöt sortuvat uudelleen menneisyyden virheiden toistamiseen.

Heinäluoma muistuttaa, kuinka arvostettu suomalainen valtiomies J.V. Snellman on omana aikanaan todennut, että kansakunta joka ei tunne historiaansa eikä ymmärrä menneisyyttään ei voi menestyä. Kansalliskirjailija Aleksis Kivi puolestaan kirjoitti Seitsemässä veljeksessä, että on suuri viisaus, jos tietää mitä menneisyydessä on tapahtunut.

– Kun oppii ymmärtämään, mikä aiemmin on ollut hyödyllistä ja mikä vahingollista, voi toimia viisaasti.

– Historian tuntemus kasvattaa kunnioittamaan ihmisten erilaisuutta ja lisää myötätuntoamme kanssaihmisiämme kohtaan. Korkean sivistys- ja osaamistason omaava kansa tuntee oman tarinansa ja osaa sijoittaa sen ympäröivään maailmaan. Sellainen kansa selviää myös muutosten ja myllerrysten keskellä, puhemies Heinäluoma sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)