– EU:n nuorisotyöttömyys, kuten Suomenkin nuorisotyöttömyys, saadaan kuriin kouluttamalla nuoria elinkeinoelämän tarpeisiin ja parantamalla pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä, sanoo Svensk Ungdomin Niklas Mannfolk Verkkouutisille.
Mannfolkin mukaan kaikista nuorista ei tarvitse tulla maistereita.
– Jos nuoret kouluttautuisivat oikein ja pienten yritysten mahdollisuudet menestyä paranisivat, päästäisin pitkälle nuorisotyöttömyyden vähentämisessä.
Mannfolk näkee tulevaisuuden EU:n nykyistä integroidumpana ja päätöksentekokykyisempänä.
– EU on maailman suurimpia talouksia, jolla on paljon potentiaalia kehittyä. Yhtenäisemmän talous- ja ulkopolitiikan toteuttaminen parantaa EU:n kilpailukykyä ja lisää poliittista uskottavuutta.
Hänen mukaansa reilumpi ja oikeudenmukaisempi Eurooppa huomioi eri maiden erityistarpeet ja tekee niistä toimivan osan kokonaisuutta.
– Kaikissa EU-maissa on omat hyvät puolensa, niitä on vain osattava hyödyntää oikein. Samalla reilumpi Eurooppa kantaa vastuunsa globaalien ongelmien ratkaisussa.
Kun Mannfolkilta kysytään, kuinka eurooppalaiseksi hän tuntee itsensä asteikolla 1-5, vastaus on 4.
– Puhun kuutta eurooppalaista kieltä, olen työskennellyt useammassa EU-maassa ja tunnen olevani osa eurooppalaista kokonaisuutta.
– Tulevaisuudessa voisin harkita asuvani jossain EU-maassa, mikäli työtilanne niin vaatii.
Verkkouutiset haastatteli kesäjuttusarjaansa varten eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöjen puheenjohtajat, joilta kysyttiin näkemyksiä Euroopan tulevaisuudesta. Seuraava juttu ilmestyy sunnuntaina 14. heinäkuuta.
Lue myös:
”Jokaisen EU-maan oma asia” – kokoomusnuoret tiukkana työttömyydestä
Demarinuoret: ”Pk-yritykset ovat keskeisessä roolissa nuorten työllisyyden kannalta”