Vihreiden Niinistö: Isänmaalle tärkeä ratkaisu

Vihreän liiton puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan päätetty sote-uudistus on hieno ja isänmaalle tärkeä ratkaisu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ville Niinistön mielestä yksiportainen, viiteen sote-alueeseen perustuva ratkaisu on hallinnollisesti selkeä ja tehokas ja kykenee vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

– Tämä ei ole puolitiehen jäävä osittaisratkaisu, jota jouduttaisiin hetken päästä korjailemaan, hän kirjoittaa blogissaan.

– Se pienentää merkittävästi julkista talouttamme piinaavaa kestävyysvajetta ja tuottaa samalla kansalaisille nykyistä yhdenvertaisemmat ja paremmat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.

Vihreiden mielestä uudistus vastaa hyvin nykyaikaiselle sosiaali- ja terveydenhuollolle asetettuihin vaativiin haasteisiin.

– Olemme iloisia siitä, että kaikki puolueet ovat yhdistäneet näkemyksensä hyvän ratkaisun taakse. Se lisää kansalaisten luottamusta poliittiseen päätöksentekoon Suomessa, Ville Niinistö sanoo.

Hän toteaa, että mallissa vastuulliset sote-alueet ovat varsin suuria, joten jatkovalmistelussa täytyy varmistaa lähipalvelut siten, että palveluiden tuottajat ovat lähellä ihmisiä.

– Kunnat ovat keskeisiä palvelujen tuottajia jatkossakin, Ville Niinistö sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)