Vihreä meppiehdokas tarjoutuu jo komissaariksi – ”Ei mahdotonta”

Heidi Hautala pyörittää yhden hengen konsulttitoimistoaan toukokuun loppuun saakka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden ex-ministeri Heidi Hautala sanoo, että hän on käytettävissä Suomen EU-komissaariksi. Hänen mukaansa Suomesta tulisi ehdottaa komissioon sekä mies- että naisehdokasta.

– Minusta ei olisi mahdotonta, että minä olisin se toinen ehdokas. Sillä tavoin tasa-arvo etenisi EU:n päätöksenteossa.

Perinteisesti Suomen komissaari on nimetty nimityshetken pääministeripuolueesta. Suomen komissaareja ovat olleet SDP-taustainen Erkki Liikanen ja keskustataustainen Olli Rehn. Hallitusneuvotteluissa 2011 sovittiin, että tulevalla kierroksella paikka kuuluu kokoomukselle. Komissaari nimetään kevään EU-vaalien jälkeen.

Hautala kiinnitti huomiota siihen, että pääministeri Jyrki Katainen (kok.) piti tammikuussa kokoomusministeri Henna Virkkusta hyvänä ehdokkaansa komissaariksi.

– Olen iloinen, että Katainen on noteerannut sen trendin, että on peräänkuulutettu tasapainoa mies- ja naiskomissaarien kesken, Hautala sanoo.

Hautala julkisti EU-vaaliehdokkuutensa torstaina. Hän joutui viime lokakuussa luopumaan kehitysministerin salkusta, koska hän kiisti ohjanneensa valtio-omistajaa vetämään pois Arctia Shippingin Greenpeacea koskevan rikosilmoituksen, vaikka oli antanut tällaisen ohjeen. Oikeuskansleri totesi myöhemmin, että Hautala ei ollut rikkonut lakia.

Hautala on perustanut ”yhden naisen” konsulttiyrityksen ja tekee sen nimissä työtä Kirkon Ulkomaanavulle Länsi-Afrikassa. Hänen mukaansa hanke jatkuu toukokuun loppuun saakka.

Jos Hautala valitaan Brysseliin, hän ei aio asettua ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– En harrasta vaalishoppailua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)