Verkkouutiset

Ilkka Kanerva Ylelle: Maata ei puolusteta nykyrahoilla

Kokoomus on valmis viemään puolustushallinnon toivomat miljoonat seuraavan hallituksen ohjelmaan, kertoo Ilkka Kanerva (kok.) Ylelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kanerva johtaa selvitystyöryhmää, joka pohtii puolustusvoimien sopivaa rahoitustasoa. Ryhmässä istuvat kaikkien puolueiden edustajat. Kanervan mukaan puolustusvoimien laskelmat osoittavat, ettei nykyinen rahoitustaso riitä maanpuolustukseen

Yksi vaihtoehto on hänen mukaansa todeta, että koko maata ei puolusteta. Toinen vaihtoehto on, että luovutaan yleisestä asevelvollisuudesta tai kansainväliseen kriisinhallintaan osallistumisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tai sitten luovutaan elintärkeiksi koetuista materiaalihankinnoista, Kanerva sanoo Ylen haastattelussa.

Kanerva kertoo, että kokoomus on valmis viemään puolustushallinnon toivomat miljoonat seuraavan hallituksen ohjelmaan. Hänen oman käsityksensä mukaan noin 1,5 prosenttia bruttokansantuotteesta pitäisi pystyä turvaamaan maanpuolustukseen

Ylen A-studio on kysynyt kaikilta puolueilta, pitäisikö puolustusvoimien rahoitusta kasvattaa vuoden 2015 jälkeen. Valtaosa puolueista olisi valmis viemään puolustusvoimien esillä pitämän tavoitteen seuraavaan hallitusohjelmaan.

Puolustushallinnossa laaditun arvion mukaan puolustusvoimat tarvitsee vuonna 2016 noin 50 miljoonaa euroa lisää rahoitusta ja vuoteen 2020 mennessä asteittain 150 miljoonaa euroa, ja lisäksi tulevat indeksikorotukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)