Verkkouutiset

”Kansalaisaloitteet pitää käsitellä perinpohjaisesti ja kuunnella asiantuntijoita”

Kansalaisaloitteiden tulva ei kuormita eduskuntaa liikaa, arvioi Avoin ministeriö ry:n toiminnanjohtaja Joonas Pekkanen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pekkasen mukaan riski siitä, että liian harva kansalaisaloite pääsisi eduskuntaan, on vältetty.

– Toisaalta on myös osoitettu, että kansalaisaloitteiden tulva ei kuormita eduskuntaa liikaa; kuusi kansalaisaloitetta kahden vuoden aikana lienee kaikkien mielestä kohtuullinen määrä, kirjoittaa Pekkanen tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mielestään eduskunnan pitää käsitellä aloitteet perinpohjaisesti ja kuunnella asiantuntijoita valiokuntakäsittelyvaiheissa monipuolisesti.

Tämä korostuu hänen mukaansa monimutkaisissa ja asiantuntijuutta vaativissa tapauksissa, kuten torstaina käsittelyyn tulevassa tekijänoikeusaloitteessa.

– Tekijänoikeusaloitteen kohdalla tulee tottakai kuunnella sisältöteollisuuden mielipidettä, mutta myös ymmärtää, että se ei ole ainoa näkökulma. Niitä asiantuntijoita, jotka ovat puhuneet tekijänoikeusaloitteen ehdotusten puolesta, tulisi kuulla laajasti valiokunnissa, Pekkanen toivoo.

Avoin ministeriö ilmoittaa olevansa riippumaton ja sitoutumaton vapaaehtoisorganisaatio.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)