Verkkouutiset

”Melkoinen konkari matkailualalla” – Sdp:n Rinne seitsemässä yhtiössä Pron kautta

Ay-liitostaan eronnut Liberan Elina Lepomäki ihmettelee Sdp:n puheenjohtajaksi pyrkivän Antti Rinteen luottamustoimia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liberan tutkimusjohtaja Elina Lepomäki kertoi perjantaina eronneensa Tekniikan Akateemisista ja liiton valtuustosta. Osa hänen kirjoituksensa arvostelua kohdistuu siihen, että erivapauksia nauttivat useat ammattiyhdistykset istuvat tuntuvien sijoitusten eli tarpeen tulleen lakkokassojen päällä.

”On harmillista, ettei tämä tieto ole avointa, vaan media ja kansalaiset ovat yhdistysten vapaaehtoisesti toimittamien tietojen varassa. Sellaiset yhdistykset, jotka nauttivat erioikeuksia lain edessä, tulisi velvoittaa läpinäkyvyyteen oman toimintansa osalta”, Elina Lepomäki toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Jos erioikeuksien purkaminen on liian kova pala 70-luvun kabinettiperinteitä perässään hinaavalle yhteiskunnalle, niin työmarkkinajärjestöt tulisi sentään säätää julkisoikeudellisiksi yhteisöiksi, jolloin kulissien takana tapahtuvaa toimintaa ja muun muassa mittavaa varojen käyttöä pystyttäisiin seuraamaan”.

Lepomäki kiinnittää huomiota Sdp:n puheenjohtajakisaan ilmoittautuneen Antti Rinteen luottamustoimiin. Niiden perusteella ”ammattiliitto Pron voidaan laskea olevan melkoinen konkari erityisesti matkailualalla”.

Rinteen johtama Ammattiliitto Pro omistaa Wikipedian mukaan kokonaan tai osittain seuraavia yrityksiä: Kustavin Matkailu Oy, Levin Matkailukeskus Oy, Levi Ski Resort Ltd, Oy Levi Restaurants Ltd, Majvik Oy, VVO-yhtymä Oyj ja STTK-Lomat Oy.

Rinne on hallituksen puheenjohtaja Levin Matkailukeskuksessa ja STTK-Lomissa ja hallituksen jäsen muissa yhtiöissä.

”Jos tämä on se, mistä Pron jäsenet haluavat maksaa, niin hyvä niin. Verohuojennuksia tällaisten omistusten pyörittämiseen tuskin kuitenkaan pitää myöntää?”, Elina Lepomäki toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)