Verkkouutiset

Talouskomissaari Olli Rehn jää virkavapaalle huhtikuun alussa

Talouskomissaari, keskustan eurovaaliehdokas Olli Rehn sanoo jäävänsä virkavapaalle Euroopan komissiosta huhtikuun alkupuolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rehn nimetään keskustan ehdokkaaksi virallisesti 13. maaliskuuta.

Euroopan komission ohjesäännön mukaan ”aktiivista roolia vaalikampanjassa tekevien on vetäydyttävä komission työstä koko aktiivisen osallistumisen tai vähintään kampanjan keston ajaksi”. Sääntöjen mukaan komission jäsenten palkattoman vaalivapaan tulee alkaa viimeistään parlamentin viimeisen istunnon ajankohdasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ohjesääntö siis edellyttäisi keskustan eurovaaliehdokkaana olevan talouskomissaari Olli Rehnin mukaan virkavapaalle jäämistä 18. huhtikuuta alkaen.

Hän kertoo keskustelleensa vaalivapaasta komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroson kanssa. Keskustelujen tuloksena on päädytty siihen, että vapaa alkaa jo aiemmin, Rehnin mukaan ”5.–6. huhtikuuta tienoilla”.

EU:n talous- ja rahoitusasioiden neuvoston eli Ecofinin kokous järjestetään 1.–2. huhtikuuta, ja Rehnin mukaan on luontevaa jättäytyä vapaalle sen jälkeen.

– Kokous on kevättalven kulminaatiopiste, ja sen jälkeen on luontevaa lähteä virkavapaalle, Rehn sanoi keskustan järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä torstaina.

Rehn sanoo jatkavansa normaalia työskentelyä komissiossa virkavapaaseensa asti. Virkavapaansa ajan hän keskittyy henkilökohtaiseen sekä keskustan emopuolue ALDEn kampanjointiin.

Rehn on ALDEn toinen kärkiehdokas. Hän kertoi olevansa yhä ehdolla ”merkittäviin tehtäviin erityisesti talous- ja ulkopolitiikan saralla”. ALDEn toinen kärkiehdokas on Belgian ex-pääministeri Guy Verhofstadt. Hän on ALDE:n ehdokas komission puheenjohtajaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)