Verkkouutiset

Tutkija: Perussuomalaiset voisi taipua Nato-jäsenyydelle

Tutkija Charly Salonius-Pasternak nimeää kolme suurta puoluetta, jotka eivät kovasti vastustaisi Nato-jäsenyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak uskoo, että Suomessa on kolme suurta puoluetta, jotka eivät kovasti vastustaisi tarpeen tullen Nato-jäsenyyttä.

– Kokoomus, keskusta ja väittäisin myös, että perussuomalaiset, Salonius-Pasternak sanoo Verkkouutisten ja Nykypäivän haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Salonius-Pasternak perustelee perussuomalaisten mahdollista taipumista Nato-jäsenyyden kannalle sillä, että ”uskottava maanpuolustus on heille se pääasia”.

– Se, miten Suomea kyetään puolustamaan uskottavasti ja mahdollisesti kenen kanssa, on heille toissijaista. He eivät ole ideologisesti siihen lukkiutuneita, tutkija arvioi.

Niin Ruotsissa kuin Suomessakin demarit ovat Salonius-Pasternakin mielestä ratkaisevassa vaa’ankieliasemassa, mitä tulee mahdolliseen liikahdukseen Nato-jäsenyyden suuntaan.

Keskustelua kaivataan

Ruotsissa Nato-myönteisyys on kasvussa, mutta tutkija epäilee, ettei liittoutuminen nouse meillä vielä seuraavienkaan eduskuntavaalien teemaksi.

– Suomessa Natolla ei voi tehdä muuta kuin hävitä vaalit.

Salonius-Pasternakin mielestä Suomessa pitäisi käydä kuitenkin rehellistä ja pohdiskelevaa keskustelua puolustusvoimien tehtävistä ja tilasta.

– Voimmeko me realistisesti tilanteessa, jossa joudumme käyttämään sotilaallista voimaa, selviytyä yksin? Jos vastaus on ”ei” tai ”ei todennäköisesti”, niin millä kombinaatiolla se sitten voitaisiin tehdä? Tällaista keskustelua meillä pitäisi käydä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)