Verkkouutiset

Kokoomus hyväksyi aloitteen työehtosopimusten yleissitovuuden poistamisesta

Kokoomuksen puoluekokouksessa ensin niukasti kaatui ja sitten meni läpi aloite poistaa yleissitovuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puotilan kokoomuksen puoluekokousaloitteessa velvoitetaan kokoomuspäättäjiä ”edistämään kaikin käytettävissä olevin keinoin työehtosopimusten yleissitovuuden poistamista”.

Aloitteen mukaan asiaa koskeva lainsäädäntö on yleisen sopimusvapauden periaatteen vastainen ja työsopimuslain 7. pykälä tulee poistaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomuksen puoluehallitus esitti vastauksessaan, että sen selvitys asiasta riittäisi. Vastauksessa viitattiin muun muassa vakiintuneeseen kolmikantaan sekä puolueen valmiuteen edistää työelämän joustoja ja paikallista sopimista, kunhan työntekijöiden riittävä turva ja palkkataso turvataan tavalla tai toisella.

Sunnuntaiaamuna puoluekokouksessa Lappeenrannassa äänestettiin asiasta. Aloite voitti puoluehallituksen kannan äänin 249-210.

Hetkeä aiemmin puoluekokous oli äänestänyt kokoomusnuorten vastaavasta aloitteesta ”toimia aktiivisesti” yleissitovuuden poistamiseksi. Tämä aloite kaatui niukasti äänin 213-211.

Puoluekokous ehti sunnuntaiaamuna ennen puheenjohtaja Petteri Orpon linjapuhetta käydä reilut parikymmentä koeäänestystä ja eräitä varsinaisia äänestyksiä. Myöhemmin sunnuntaina päätöskäsittelyyn tulee vielä parikymmentä kiistanalaisempaa aloitetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)