Verkkouutiset

Järjestöt ehdottavat oppisopimuksen ennakkojaksoksi koulutussopimusta

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt kertovat uudistavansa työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä tukevansa nuorten ja maahanmuuttajien ammattiosaamisen kehittymistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ammatillisen koulutuksen uudistus kuuluu Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kärkihankkeisiin. Uudistustalkoissa ovat mukana myös työmarkkinoiden keskusjärjestöt Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kirkon työmarkkinalaitos, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK.

Keskusjärjestöjen mukaan oppisopimuksen rinnalle tarvittaisiin koulutussopimus, jossa koulutuksesta ei tehtäisi työsopimusta eikä siitä maksettaisi palkkaa. Koulutussopimus voisi järjestöjen mielestä toimia oppisopimuksen ennakkojaksona.

Järjestöt ehdottavat lisäksi ammatilliseen koulutukseen maahanmuuttajille nopeita työelämään siirtymisen malleja, joissa yhdistyisivät kielikoulutus ja työllistymisen edellyttämä ammattitaito.

Ammatillisen koulutuksen uudistuksen edetessä keskusjärjestöt lupaavat uudistaa suosituksensa työpaikalla tapahtuvan oppimisen edistämisestä. Työpaikalla tapahtuvan opiskelun toteutusta ja vastuita pitää järjestöjen mielestä selkeyttää, ja lisää yhteistyötä tarvitaan ammatillisen koulutuksen järjestäjien ja työpaikkojen kesken.

Oikeudellisten esteiden purkamisen osalta esitykset ovat järjestöjen mukaan valmiina kesäkuun loppuun mennessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)