Ulkoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö kertovat panostavansa koulutusviennin edistämiseen.
Koulutusviennin johtavaksi asiantuntijaksi on nimitetty Marianne Ruusko. Hän on työskennellyt viimeksi Suomen toisena EU-suurlähettiläänä. Tässä tehtävässä hän on osallistunut muun muassa EU:n koulutuspolitiikan hoitamiseen.
Koulutusviennin suurlähettilään tehtävä on uusi. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok.) mukaan suurlähettilään tehtävänä on muun muassa määritellä potentiaaliset markkinat ja asiakkaat sekä varmistaa, että koko Team Finland -koneisto on tehokkaasti suomalaisen koulutusviennin tukena.
– Suomalaisella koulutuksella on maailmalla erinomainen maine. Vahva osaamisemme täytyy saada käännettyä myös vienniksi, Mykkänen toteaa ulkoministeriön tiedotteessa.
Myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) uskoo suomalaisen koulutuksen kiinnostavan maailmalla, ja potentiaalia sen myymiselle on hänen mukaansa valtavasti.
– Työ koulutusviennin lainsäädännöllisten esteiden poistamiseksi on hyvässä vauhdissa. Kannustamme koulutuksen järjestäjiä kansainvälistymään, etsimme uusia markkinoita korkealle koulutuksellemme ja näin saamme uusia tuloja Suomeen. Koulutusvientiä tekevät sekä oppilaitokset että yritykset. Koulutusviennin suurlähettilästä tarvitaan siltojen rakentamiseksi ja yhteyksien avaamiseksi, Grahn-Laasonen kertoo.