– Dataa kerätään valtavia määriä, mutta kukaan ei oikein tiedä, mitä datalla pitäisi tehdä. Etähallintafirmoilla on teknistä asiantuntemusta, mutta liian vähän analysointikapasiteettia. Tiedolla johtamisen palveluja ei ole, erikoistutkija Janne Peltonen kertoo VTT:n tiedotteessa
Peltonen uskoo Otaniemessä ja muissa vastaavissa hankkeissa kertyneen kokemuksen perusteella, että julkisen sektorin rakennusten taloudellisesti hyödynnettävissä oleva energiansäästön potentiaali on Suomessa keskimäärin 15–20 prosenttia. Kiinassa potentiaali on hänen mukaansa todennäköisesti vielä korkeampi.
VTT aloittaa hankkeen, jonka tavoitteena on suomalaisen rakennetun ympäristön energiatehokkuusosaamisen vienti Kiinaan. Projektin pääkumppanina on Shanghaissa sijaitseva Tongjin yliopisto.
VTT on luonut Kiinaan kahdeksan yliopiston verkoston, jolle ryhdytään tarjoamaan pääkaupunkiseudulla sijaitsevalla Otaniemen ekokampuksella kehitettyjä toimintamalleja.
– Me näemme yliopistot portteina niitä ympäröivän alueen bisnekseen, erikoistutkija Janne Peltonen sanoo VTT:n tiedotteessa.
Hänen mukaansa Tongjin yliopisto on yksi ekokampus-ajattelun edelläkävijöistä Kiinassa.”