Verkkouutiset

”Saksan puolustusvoimat toimii äärirajoilla” – sotilaita vaivaa epävarmuus

Saksan puolustusvoimien monet sotilaat toimivat äärirajoilla ja ovat epävarmoja, selviää tuoreesta raportista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan puolustusvoimilla Bundeswehrillä on edessään suuria mullistuksia – tämä rasittaa sotilaista suuresti. Bundeswehrin miehet ja naiset ottavat yhteyttä yhä useammin liittopäivien sotilasasiavaltuutettuun Hellmut Königshausiin ja kertovat ongelmistaan, uutisoi Der Spiegel.

Königshausin vuosittainen raportti antaa synkän kuvan saksalaisjoukkojen tilasta. Bundeswehrin noin 184 000 sotilasta rasittavat suuret ongelmat. Moni on epävarma siitä, onko heillä enää tulevaisuudessa paikkaa tai tehtävää uudistuksen jälkeisessä Bundeswehrissä.

Lähes 5 000 saksalaissotilasta on eri operaatioissa ulkomailla yli kymmenessä eri maassa. Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyen haluaa laajentaa Saksan sotilaallista osallistumista kriisialueilla.

Sotilasasiavaltuutettu varoittaa kuitenkin siitä, että Bundeswehr toimii jo nyt äärirajoilla. Monet sotilaat valittavat liian useista operaatioista ja liian lyhyistä palautumisajoista. Neljän kuukauden ulkomaankomennuksen jälkeen sotilailla pitäisi olla 20 kuukauden tauko operaatioista. Tätä sääntöä seurataan kuitenkin rajoitetusti.

Sotilasasiavaltuutetun mukaan myös sotilaiden perhe-elämä kärsii. selvästi yli 50 prosenttia sotilaista kulkee palveluspaikan ja kodin väliä. Usein tapahtuvat siirrot rasittavat perheitä.

Lisäksi Bundeswehrissä on äärioikeistolaisiksi paljastuneita tapauksia. Vuonna 2013 ilmoitettiin 58 tapauksesta, joissa sotilailla epäiltiin olevan äärioikeistolainen, juutalaisvastainen tai muukalaisvihainen tausta. Vuonna 2012 tapauksia oli 67.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)