Verkkouutiset

McCain varoittaa Ukrainaa – ”Yhdysvallat voi ryhtyä toimiin”

Senaattori John McCain ei halua päästää Ukrainaa tulliliittoon Venäjän kanssa. Yhdysvallat ja Venäjä syyttävät toisiaan puuttumisesta itsenäisen valtion sisäisiin asioihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalainen senaattori John McCain sanoo, että Yhdysvaltain kongressi harkitsee pakotteita Ukrainaa vastaan, jos maan hallitus torjuu väkivaltaisesti mielenosoitukset. Hän sanoo myös, että jos Ukraina solmii kauppasopimuksen Venäjän kanssa EU:n sijaan, Yhdysvallat on valmis ”vakavasti harkitsemaan toimia”.

– Olemme täällä tukemassa asiaanne: ukrainalaisten oikeutta määrätä omasta kohtalostaan, sanoi Kiovassa vieraillut McCain NBC News -kanavan mukaan.

Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev on syyttänyt länsimaita puuttumisesta Ukrainan sisäisiin asioihin. McCain antoi sunnuntaina takaisin syyttäen Venäjää samanlaisesta sekaantumisesta toisen valtion asioihin.

– Haluamme tehdä selväksi Venäjälle ja (presidentti) Vladimir Putinille, että Yhdysvallat ei hyväksy sitä, puuttumista Ukrainan asioihin, senaattori sanoi.

Ukraina on viime viikkoina neuvotellut kauppasopimuksesta EU-komission kanssa. Sunnuntaina EU:n kauppakomissaari Stephan Füle kuitenkin sanoi, että neuvottelut ovat jäissä. Hän totesi Twitterissä, että Ukrainan hallitus ei ole vastannut EU:n esityksiin.

Kiovassa arviolta yli 200 000 kansalaista on osoittanut mieltään EU:n kanssa tehtävän sopimuksen puolesta. He vastustavat hallitusta, joka harkitsee Ukrainan liittämistä Venäjän johtamaan tulliliittoon, johon kuuluvat Valko-Venäjä ja Kazakstan.

Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh matkustaa kuitenkin tällä viikolla Venäjään tapaamaan Putinia. Asialistalla on ainakin kaasun hinta, jota pudottamalla Venäjä voi houkutella Ukrainaa mukaan tulliliittoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)