Verkkouutiset

Britannian EU-eroneuvottelut alkuun ensi helmikuussa?

EU:n presidentti ei halua painostaa Britanniaa kiirehtimään neuvottelujen aloittamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkea EU-virkamieslähteen mukaan Britannia aloittaa viralliset neuvottelut EU:sta eroamisesta helmikuussa 2017, kertoo Financial Times. Lehden mukaan painostus Britanniaan kohtaan alkaa olla kovaa.

FT:n mukaan EU:n presidentti Donald Tusk keskusteli Britannian pääministerin Theresa Mayn kanssa Brexitin aikataulusta. Neuvottelut voitaneen Tuskin mukaan aloittaa muutaman kuukauden sisään. Tuskin mukaan neuvottelujen alku ajoittunee ensi tammi–helmikuulle. EU:n virkamieslähde vahvisti asian FT:lle.

Donald Tusk painotti, että Britannialle pitää antaa aikaa. Hän myös muistutti, että ennen kuin neuvottelut voidaan virallisesti käynnistää, Britannian on pyydettävä artikla 50:n käyttöönottoa. Se antaa raamit eroneuvotteluille ja niiden kestolle.

EU:n epävirallinen huippukokous pidettiin perjantaina Bratislavassa. Juha Sipilä oli tyytyväinen kokouksen antiin. Hän kuvaili tapaamista rakentavaksi. EU-maita hiertää paitsi Britannia-suhde, myös pakolaispolitiikan linjaukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)