Verkkouutiset

Miten Facebook sen teki? Zuckerberg: Me vain välitimme enemmän

Zuckerberg tunteilee luomansa yhteisön merkkipäivänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Facebook täyttää tiistaina kymmenen vuotta. Perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoo, että vuosikymmen on ollut hämmästyttävä.

– On harvinaista, että voi koskettaa niin monen ihmisen elämää, Zuckerberg sanoo Facebook-päivityksessään.

Facebookilla on yli miljardi käyttäjää. Zuckerberg ei olisi aikoinaan uskonut, että Facebookista tulee maailmanlaajuinen menestys.

– Muistan kun söin eräänä iltana pitsaa ystävieni kanssa vähän sen jälkeen kun Facebook oli avattu. Sanoin heille olleeni innoissani pystyessäni auttamaan collegeyhteisöämme verkostoitumaan, mutta jonain päivänä jonkun pitäisi yhdistää koko maailma.

Tässä onnistuttiin. Zuckerberg sanoo pohtineensa kuluneiden vuosien aikana sitä, miten on mahdollista, että pieni opiskelijaporukka rakensi Facebookin kaltaisen yhteisön.

– Ainoa vastaus jonka keksin on: me vain välitimme enemmän. Ja välitämme yhä, Zuckerberg sanoo.

Hän sanoo olevansa tulevista vuosista vielä menneitäkin enemmän innoissaan.

– Vain kolmasosalla maailman väestöstä on pääsy internetiin. Meillä on seuraavan vuosikymmenen aikana mahdollisuus ja velvollisuus liittää internetiin loput kaksi kolmannesta.

Tulevaisuudessa netin sosiaalisia verkostoja käytetään Zuckerbergin mukaan muuhunkin kuin tilanteiden jakamiseen.

– Seuraavan vuosikymmenen aikana verkostojen avulla vastataan myös kysymyksiin ja ratkaistaan monimutkaisia ongelmia, Zuckerberg lupaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)