Verkkouutiset

Mafiapomon viritelty Fiat Uno – kulkee 300 kilometriä tunnissa

Italian poliisi on takavarikoinut mafiapomolle kuuluneen Fiat Unon, joka oli viritelty kulkemaan 300 kilometriä tunnissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sanomalehti Il Mattinon mukaan viranomaiset arvelevat, että auto on ollut pahamaineisen Casalesin camorraklaanin pomon Giuseppe Setolan, 43, käytössä mahdollisena pakoautona. Autoa on voitu käyttää myös Campanian alueen mafiajärjestön camorran järjestämissä laittomissa autokilpailuissa.

Kyseiseen Fiat Unoon on asennettu huomattavasti voimakkaampi moottori kuin tehdasvalmisteisiin Unoon. Auto löytyi korjaamosta, jonka omistaja on nyt pidätetty.

Giuseppe Setola johti vähän aikaa Casalesin klaania, jonka verisiä vaiheita kuvaa Roberto Saviano vuonna 2006 ilmestyneessä kirjassaan Gomorra. Kirjasta tehtiin Suomassakin nähty samanniminen elokuva. Kirjan julkaisun jälkeen camorra pyysi Setolaa tappamaan Savianon, joka on elänyt poliisin suojeluksessa siitä lähtien.

Setola oli Casalesin verenhimoisimpia pomoja. Hänet on tuomittu elinkautiseen vankeuteen kuuden afrikkalaissiirtolaisen joukkomurhasta syyskuussa 2008. Tuolloin Setolan tappajat pumppasivat afrikkalaissiirtolaisiin yli sata luotia Castel Volturnossa lähellä Napolia.

Setola pidätettiin tammikuussa 2009. Hänen onnistui ensin paeta viemäreitä pitkin noin kilometrin matkan, varastaa auton ja jatkaa pakoaan kaksi päivää ennen kuin poliisi sai hänet kiinni.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)