Myös Kirgisiaa vyörytetään rajusti – ”todistamme pimeän ajan alkua Venäjällä”

Kirgisian presidentin neuvonantajan mukaan Moskovalle myönteiset ryhmät julistavat maan olevan "kyllästynyt itsenäisyyteen".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keski-Aasian Kirgisia sijaitsee Venäjän eteläpuolella olevan Kazahstanin eteläpuolella. Kirgisia julistautui itsenäiseksi Neuvostoliitosta elokuussa 1991.

Kirgisian presidentin neuvonantaja Edil Baysalovin mukaan maassa kuullaan nyt jatkuvasti erilaisten liikkeiden ja kongressien taholta, että länsimaat ovat kaikkien ongelmien lähde ja on aika allekirjoittaa vaadittavat paperit mukavan elämän saavuttamiseksi.

Propagandaa kuullaan Baysalovin mukaan niin paljon, että ihmiset muodostavat tietonsa sen perusteella. Isänmaalliset kirgisialaiset ovat hänen mukaansa jopa alkaneet uskoa olevansa pieni vähemmistö.

– Valitettavasti nuoremme ovat päivästä toiseen alttiina imperialistista ohjelmaansa edistävän vieraan valtion massapropagandalle, Edil Baysalov toteaa.

Baysalov toivoo Aki Pressin kirjoituksessaan kansalaisten heräämistä. Hänen mukaansa eräät heidän kansanedustajansa toistavat sanasta sanaan Venäjän duuman viime kuukausien ulkomaalaisvastaisia aloitteita.

– Nähtävästi kyseessä on halu saada Kirgisia liittymään Venäjään, Baysalov toteaa.

Hänen mukaansa Kirgisian ei tarvitse murskata hallitusta vastaan puhujia eikä edistää muukalaisvihaa.

– Venäjä ei tee nyt mitään uutta. Se on tehnyt tätä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, ja kirgisialaiset muun maailman tavoin todistavat pimeän ajan alkua tämän valtion historiassa. Kirgisialla ei ole mitään syytä seurata sitä tietä, tehdä muista vihollisia tai eristää itseään maailmasta.

– Kirgisia on itsenäinen ja riippumaton valtio. …Istumme alastomana ja palellen, valmiina mihin tahansa menetyksiin, mutta puolustamme maamme itsenäisyyttä ja kirgiisien vapautta, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)