”Auton ympärillä 20 siirtolaista, aseina veitsiä” – kaupunki kaaoksessa

Tilanne Ranskan satamakaupungissa Calaisissa kärjistyy entisestään, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Siirtolaiskaaos Ranskassa Calais’n satamakaupungissa Ranskassa on kärjistynyt entisestään ja kuorma-autojen kuljettajat ovat vaarassa, kun pakolaiset yrittävät vallata rekkoja.

– Tilanne on toivoton, toteaa brittiläisen tiekuljetusalan yhdistyksen RHA:n toimitusjohtaja Richard Burnett.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU ALLA

Calaisissa koettiin lauantaiaamuna vaaratilanne, kun 150 siirtolaisen joukko rynni Englannin kanaalin alitse Ranskasta Britanniaan vievän Eurotunnelin sisäänkäynnille pyrkiäkseen sitä kautta Britanniaan.

Siirtolaisten määrä Calaisissa on kasvanut räjähdysmäisesti: tällä hetkellä kaupungissa on jo 3 000 siirtolaista muun muassa Eritreasta, Syyriasta ja Afganistanista. Siirtolaiset yrittävät jatkuvasti päästä tunnelin kautta Britanniaan esimerkiksi piiloutumalla linja-autoihin ja rekkoihin.

Burnettin mukaan rekkoihin yritetään murtautua jatkuvasti.

– Laita itsesi kuljettajien asemaan: yrität päästä tunnelista läpi ja auton ympärillä on 20 siirtolaista, jotka yrittävät päästä sisään. Sitten joudut yksin häätämään heitä pois, Burnett sanoo.

– Siirtolaiset ovat pelottavia, joillakin heistä on metallitankoja, veitsiä ja kerran kuljettajaa osoitettiin jopa käsiaseella. Joku saa vielä surmansa, hän jatkaa.

Turvatoimia Eurotunnelissa on tiukennettu lauantain tapauksen jälkeen.

Lauantaina Britannian kotimaan asioiden valiokunnan puheenjohtaja Keith Vaz vieraili Calaisissa ja piti kokouksen Calais’n varapormestarin Philippe Mignonetin kanssa keskustellakseen ongelmasta.

Keith Vazin mielestä Ranskan ja Britannian pitäisi tehdä yhteistyötä estääkseen pakolaisia virtaamasta Britanniaan. Hänen mielestään olisi ryhdyttävä myös suurempiin toimiin, jotta laittomat pakolaiset eivät ylipäänsä pääsisi EU-alueelle Kreikan ja Turkin kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Työllisyys

Rakennusalalla uskotaan nousuun

YTK-kassan jäsenkyselyssä vastaajat arvioivat työtilanteensa kehitystä seuraavan puolen vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS