Verkkouutiset

Senaattori tekemässä ryhmäkanteen – Obaman hallinto joutumassa oikeuteen NSA:sta?

Senaattori Rand Paul on haastamassa presidentti Barack Obaman hallinnon oikeuteen NSA:n toiminnasta suojellakseen maan perustuslain neljättä lisäystä, kertoo Fox News. Lisäys rajoittaa viranomaisten oikeutta tehdä henkilötarkastuksia ja kotietsintöjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Senaattori Rand Paulin mukaan kyse on perustuslaillisesti ennen kaikkea siitä, voidaanko yhtä etsintäkuulutusta soveltaa miljooniin ihmisiin. Sen vuoksi hän päätti alkaa keräämään nimiä ryhmäkanteeseen puoli vuotta sitten. Jokainen matkapuhelimen omistava kansalainen on oikeutettu liittymään siihen. Mukana onkin satoja tuhansia kansalaisia.

Tavoitteena ryhmäkanteella on saada sille oikeuskäsittely ja asian perustuslaillisuuskysymysten vuoksi sen toivotaan etenevän aina korkeimpaan oikeuteen saakka.

Senaattorin mielestä tärkeintä on saada presidentti Barack Obama noudattamaan perustuslakia. Hänen mukaansa turvallisuus ja puolustautuminen terrorismilta eivät voi tarkoittaa sitä, että jokaisen kansalaisen on luovuttava omasta yksityisyydestään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)