Venäjä säätää uuden lain: Krim liitettiin laittomasti Ukrainaan 1954

"Historiallinen totuus" saatetaan voimaan, sanoo duuman puhemies.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän parlamentti eli duuma valmistelee lakia, jonka mukaan Krimin liittäminen Ukrainaan vuonna 1954 tapahtui vastoin lakia. Duuman ylähuoneen puhemies Valentina Matvijenko sanoo, että lakia käsitellään todennäköisesti keväällä.

Lakiluonnosta kirjoitetaan parhaillaan duuman valiokunnissa. Lain tarkoitus on palauttaa voimaan ”historiallinen totuus”. Asiasta kertoo Tass.

– Meidän mielestämme on tärkeää tehdä laki, joka tunnustaa, että päätös oli laiton, mitätön ja arvoton, Matvijenko sanoo.

Neuvostoliitto liitti Nikita Hrushtshovin johdolla Krimin Venäjän neuvostotasavallasta Ukrainan neuvostotasavaltaan vuonna 1954. Ukraina oli tuolloin osa Neuvostoliittoa.

Matvijenkon mukaan liittäminen tapahtui vastoin Neuvostoliiton perustuslakia. Hän toteaa, että asiasta olisi pitänyt järjestää kansanäänestys sekä Venäjän että Ukrainan neuvostotasavalloissa.

– Mutta sitä ei järjestetty. Näin ollen perustuslakia rikottiin, Matvijenko sanoo.

Venäjä valloitti Krimin maaliskuussa 2014 Ukrainalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)