Näin Ranska vakoilee USA:ta – Bushin puhelujen sisältö tiedettiin

Ranskan tiedustelussa ihmetellään vakoilukohusta raivostuneita maailman johtavia poliitikkoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

L’Opinion-lehdessä Ranskan ulkoisen tiedustelun DGSE:n entinen johtaja toteaa, että vakoilun maailmassa kaikki todellakin kuuntelevat kaikkia – ”teknisten kykyjensä mukaan”.

Ranskalaiset ovat yhteistyössä USA:n kanssa, mutta myös vakoilevat heitä. DGSE:n henkilön mukaan saadut tiedot ”tietysti” lähetetään johtaville poliitikoille.

DGSE-henkilö väittää Ranskan kuuluvan tässä suhteessa maailman viiden parhaan palvelun joukkoon. Jutussa siteerataan hänen kertovan, miten ”huoliemme johdosta saimme käsiimme presidentti George W. Bushin puhelunauhoituksia”.

Ranskan sisäministeriön tiedustelun DCRI:n entinen johtaja Bernard Squarcini myönsi äsken Le Figarossa, että he vakoilevat myös amerikkalaisia. USA:n entinen ulkoministeri Madeleine Albright on kertonut, että ranskalaiset vakoilivat häntä hänen ollessaan USA:n YK-lähettiläs.

L’Opinionissa ranskalaisdiplomaatti toteaa, että kun ei ole varma liittolaisistaan, syntyy tarve kuunnella ja varmistaa heidän puheitaan.

Lehden mukaan myös muun muassa Ruotsilla, Singaporella ja Israelilla on sopimuksia USA:n elektronisen tiedustelun NSA:n kanssa. Ranska evättiin 2010 viime hetkellä pääsystä USA:n Britannian, Kanadan, Australian ja Uuden-Seelannin vakoiluyhteistyön ”klubiin”. Saksan Angela Merkelin USA:lle kiivastumisen takana oli se, ettei Saksa ole mukana tuossa ydinjoukossa.

Saksan ulkomaantiedustelu Bundesnachrichtendienst on nyt myöntänyt vaihtavansa informaatiota eurooppalaisten kollegojensa kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)