Kokoomuksen Eero Lehden mielestä hallitusohjelma tehtiin illuusion varassa eikä maailmantalous riitä repimään Suomea entiseen malliin ylös. Emme pärjää esimerkiksi Ruotsille tai Saksalle.
Eero Lehti toteaa Iltalehdessä, että pelkästään nollatason palkkaratkaisuilla veisi vuosikymmenen tai kaksi palauttaa kilpailukyky.
– Meidän kilpailukyvyn luokitus on varmaan vain B+, Eero Lehti arvelee.
Hänen mukaansa ”elvytys on vain hetkellinen humaus, mutta se ei johda kasvuun. Voit heittää bensaa nuotioon, mutta risut eivät syty, koska ne ovat niin läpimärkiä”.
Hänen mielestään Suomessa koulutus ei kasvata luovia, oma-aloitteisia ja kunnianhimoisia ihmisiä. ”Pisa-tulokset eivät mittaa näitä asioita”.
Lehti toteaa, ettei Suomessa kannata enää investoida yritykseen muuten kuin rakkaudesta yrittämiseen. Hän itse sijoittaa Lehtiyhtymän myynnistä saamansa rahat kiinteistöihin, vaikka harkitsi ensin kasvuyrityksiä.
Hallituksessa halutaan Eero Lehden mukaan ”ettei kukaan Suomessa rikastu. Tällainen asenne vallitsee myös kokoomuksen johdossa”.
Nykyistä hallitusta kasattiin hänen mielestään liian laajalla pohjalla kunkin puolueen omine kynnyskysymyksineen. SDP:n Jutta Urpilaisen vaalilupaus olla puuttumatta eläkeikään oli Lehden mielestä ”sellainen viiden miljardin moka”.
Kauppaneuvos sanoo olevansa tietyllä tavalla toisinajattelija kokoomuksessa. Hän puhuu kolme-nelikymppisistä, jotka ”syöttävät toisilleen broilerijargonia, talouselämän kausaliteetit ovat heille vieraita”. Lehti on ihmetellyt, että esimerkiksi USA:ssa valtiojohdon avustajat ovat talouselämän huippua, rehtoreita ja professoreita.
Eero Lehden mukaan kokoomuksessa on ikääntyneempien joukko, joka ihmettelee nykymenoa.
– Kokoomuksen ryhmässä nuollaan puoluejohtoa toivoen, että sen avulla päästään joskus ministeriksi. Minulla ei ole sellaista halua, Eero Lehti sanoo.
Eero Lehdellä on Iltalehdessä 10 teesin lista talouden kunnostamisesta. Siinä mainitaan muun muassa eläkeiän nosto vähintään 65 vuoteen, työllistämisen kynnyksen madaltaminen, työtuntien lisääminen ja työn ostamisen helpottaminen. Julkisen sektorin palkolliset elävät hänen mukaansa ”yksityisen sektorin veronmaksajatorppareiden kustannuksella”.