Kataja ja Vapaavuori vaativat edustuskulujen verovähennysoikeuden säilyttämistä

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) vaatii, että edustuskulujen verovähennysoikeus säilytetään, kertoo Yle uutiset. Kataja saa tukea elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelta (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus sopi keväällä kehysriihessä yritysten edustuskulujen verovähennysoikeuden poistamisesta. Nykyisin yritykset voivat vähentää puolet edustuskuluistaan verotuksessa.

Katajan mielestä kehysriihessä tehty päätös on hylättävä, koska sillä olisi negatiivinen vaikutus palvelualan työpaikkoihin ja festivaalien menestykseen eikä uudistus toisi tuloja valtiolle.

– Nyt suunniteltu verovähennysoikeuden poisto ”ajaa pakkasen puolelle” ja heikentää Suomen työllisyyttä. Keväällä oli eri käsitys siitä, mitä hyötyä veroratkaisusta olisi – nyt tiedämme asiasta paremmin ja linjausta voidaan harkita uudelleen, Kataja sanoi Yle uutisille.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kannattaa esitystä.

– Edustuskulujen verovähennyksen poistaminen tulee rokottamaan matkailualaa ja erityisesti Lappia. Asia olisi hyvä pohtia vielä kerran, Vapaavuori kirjoittaa Twitterissä.

Matkailu- ja ravitsemusalan yrityksiä edustava MaRa on huolissaan siitä, että vähennysoikeuden poistaminen voi viedä satoja työpaikkoja.

Myös festivaalit näkevät uudistuksen uhkana. Pori Jazzin toimitusjohtaja Juha Miikkulainen kertoi Yle uutisille, että yritykset ostavat usein paketteja, joihin kuuluu konserttilipun lisäksi ruokailua ja oma teltta-aitio.

– Valtio on laskenut, että uudistus toisi 38 miljoonaa euroa valtion kassaan. Mutta kun yritykset vähentävät hankintoja tekemättä, se supistuisi selvästi. Tosiasiassa valtion tulot kasvaisivat vain 9 miljoonaa, Miikkulainen sanoi Yle uutisille.

Katajan mukaan yritysten ja yhteisöjen verovähennysoikeuden poistaminen voi vielä kadota verouudistusten listalta, sillä ensi vuoden budjettia vasta valmistellaan.

Toimittajat: SUVI HAUTANEN, SUVI UUSITALO

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)