Keskustajohtaja kysyy: Pitääkö maskeja käyttää vai ei?

Antti Kurvinen toivoo viranomaisilta selkeän vastauksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen toivoo terveydenhuollon asiantuntijoilta ja viranomaisilta selkeän vastauksen kasvomaskien käytöstä.

Julkisuudessa muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta on suositellut kasvosuojainten käyttöä kaikille. Kuitenkaan THL tai sosiaali- ja terveysministeriö STM eivät ole antaneet virallista ohjeistusta suojainten käytöstä.

Antti Kurvinen kertoo haluavansa, ”että terveydenhuollon asiantuntijat ja viranomaiset kertovat nyt selkeästi suomalaisille, onko kasvomaskien käyttö tarpeen vai ei”.

– Kriisin keskellä ei voi käydä akateemista väittelyä, Kurvinen sanoo.

Ryhmäjohtajan mukaan lopullinen ulospääsy kriisistä edellyttää testaamisen lisäämistä. Hän kertoo keskustan olevan valmis koronatestauksen ostamiseen myös yksityiseltä puolelta.

– Ennen kaikkea vasta-ainetestejä eli onko ihminen jo saanut taudin ja immuuni jo sille. Testejä pitää lisätä ja ottaa käyttöön myös yksityisen terveysalan yritykset ja tutkimuslaitosten & yliopistojen laboratoriot, Kurvinen toteaa.

– Myös rokotteen kehittämiseen tulee panostaa. Kun ihmiskunta saa rokotteen tätä virusta vastaan, olemme lopulta voitolla kunnolla. Suomessa on lääkealan ja biotieteen huippuosaamista. Voisimmeko antaa enemmän panosta rokotteen löytämiselle?, hän kysyy.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3126519877380628&id=171316022901043

LUE MYÖS:

Ministeri MTV:lle: THL:n lausunto maskeista yllätti (VU 14.4.2020)

Entä ne maskit? ”Emme kiellä, emme suosita” (VU 16.4.2020)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)