Verkkouutiset

Saksan mukaan Aleksei Navalnyi myrkytettiin

Hallitus sanoo, että Venäjän oppositiojohtajasta löytyi Novitshok-hermostomyrkyn jälkiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tunnettu kriitikko Aleksei Navalnyi sairastui lennolla Siperiasta Moskovaan 20. elokuuta. Hänet vietiin Omskiin sairaalaan ja siirrettiin myöhemmin Berliiniin.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin edustaja Steffen Seibert sanoi The Guardianin mukaan lausunnossaan, että testit sotilaslaboratoriossa osoittivat Navalnyistä löytyneen jäämiä Novitshok-ryhmän kemiallisesta hermostoaineesta.

Samaa Neuvostoliiton aikaista ainetta käytettiin myrkyttämään entinen venäläinen vakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Britannian Salisburyssa.

Seibert sanoi, että Saksan hallitus ilmoittaa testituloksista kumppaneilleen EU:ssa ja Natossa. Seibertin mukaan Saksa neuvottelee kumppaneidensa kanssa sopivasta yhteisestä vastauksesta Venäjälle.

Navalnyin liittolaiset Venäjällä ovat väittäneet, että maan viranomaiset ovat tarkoituksellisesti myrkyttäneet hänet. Oppositiojohtajaa Siperiassa hoitaneet venäläislääkärit ovat kiistäneet Berliinin Charitè-sairaalan johtopäätökset ja sulkeneet pois myrkytyksen mahdollisuuden.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)