Ville Niinistö tylyttää Jussi Halla-ahoa: Missä media?

Vihreiden europarlamentaarikon mielestä media katsoo Jussi Halla-ahon puheita "läpi sormien".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko ja entinen kansanedustaja Ville Niinistö (vihr.) kritisoi Twitterissä suomalaista mediaa siitä, ettei se hänen mielestään kiinnitä huomiota perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ristiriitaisiin lausuntoihin.

– Kun on (Opetusalan Ammattijärjestö) OAJ:n paneelissa, Halla-aho kehuu Suomen opettajia maailman parhaiksi. Kun puhuu somessa omille, Halla-aho lietsoo opettaja- ja kouluvastaisuutta vääristelemällä opetussisältöjä. Kannattajat vauhkoontuen vaatii opettajia tilille. Kuinka kauan tätä katsotaan läpi sormien?

Niinistö viittaa siihen, että Halla-aho luonnehti tammikuussa julkaisemassaan kirjoituksessa suomalaista opetusta puoluepoliittisesti värittyneeksi. Hänen kirjoituksensa mukaan opetuksessa lähinnä ”hehkutetaan” maahanmuuttoa, lietsotaan ilmastopaniikkia ja haukutaan perussuomalaisia. Halla-ahon kirjoitus herätti voimakasta pahennusta opettajakunnassa.

– Jos pääministeri (Sanna) Marin (sd.) puhuisi itseään näin ristiin, media ja ainakin iltapäivälehdet olisi täynnä uutisia ja kolumneja siitä. Mutta kun Suomen suurimman oppositiopuolueen puheenjohtaja puhuu puuta heinää maamme menestyksen kivijalasta, koulutuksesta ja opettajista…hiljaisuus, Niinistö kirjoittaa.

Perussuomalaisista sinisiin loikannut ja sittemmin kokoomukseen siirtyneen Simon Elon mukaan Niinistö on asian ytimessä.

– Ydinkannattajille annetaan somessa radikaalia viestiä ja laajemmalle yleisölle maltillisempaa viestiä, Elo vastaa.

Artikkelia laajennettu 30.1.2021 kello 13.09. Lisätty maininta Halla-ahon aiemmin tammikuussa julkaisemasta kirjoituksesta ja sen saamasta palautteesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)