Verkkouutiset

Kim Jong-un raivostui: Täyskielto kiinalaislääkkeille

Pohjois-Korean viranomaiset tutkivat korkea-arvoisen virkailijan kuolemantapausta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un kielsi kaikkien kiinalaislääkkeiden käytön Pjongjangin suurissa sairaaloissa sen jälkeen, kun korkea-arvoinen virkailija kuoli saatuaan pistoksen kiinalaisvalmisteista kokarboksylaasia, kertoo uutissivusto Daily NK.

Nimettömänä esiintyvän lähteen mukaan Kim raivostui kuultuaan aikaisemmin toukokuussa sattuneesta kuolemantapauksesta.

Pitkän uran tehnyt kuusikymppinen virkailija työskenteli valtion palveluksessa talousasioiden parissa. Hänen kerrotaan olleen pidetty ja taitava työntekijä.

Virkailija kärsi sydänsairaudesta ja korkeasta verenpaineesta. Häntä hoidettiin Pyongyangin lääketieteellisen korkeakoulun sairaalassa.

Juuri ennen kuolemaansa hän sai pistoksen kokarboksylaasia, jolla yleensä autetaan väsymyksestä kärsiviä potilaita toipumaan.

Lähteen mukaan Pohjois-Koreassa lääkettä käytetään kuitenkin eräänlaisena yleislääkkeenä muun muassa keuhkosairauksien, korkean verenpaineen ja jopa tarttuvien infektioiden hoitamiseen.

Toistaiseksi on edelleen epäselvää, miksi virkailija kuoli, vaikka hän vaikuttaa menehtyneen heti pistoksen saatuaan.

Viranomaiset tutkivat kuolemantapausta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)