Iiris Suomela. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

IS: Iiris Suomelalla nostetta vihreiden sijaisjohtajaksi

Atte Harjanteella on heikommat asemat helsinkiläisyytensä vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Iiris Suomela on vahvoilla vihreiden sijaispuheenjohtajaksi, kertovat useat vihreiden sisäiset lähteet Ilta-Sanomille.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo on jäämässä loppuvuodesta vanhempainvapaalle. Vihreiden puoluehallitus päättää puheenjohtajan sijaisesta perjantaina.

Suomela on tamperelainen ja voi siten olla ehdolla ensi tammikuun aluevaaleissa. Se lasketaan hänelle eduksi.

Vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Atte Harjanne on helsinkiläinen eikä voi siksi olla ehdolla aluevaaleissa. Tätä pidetään vihreissä ongelmallisena. Sijaisen toivotaan tulevan vaalipiiristä, jossa aluevaalit käydään.

Vihreiden kolmas varapuheenjohtaja on lappeenrantalainen Hanna Holopainen. Ohisalon sijainen valitaan kolmen varapuheenjohtajan keskuudesta.

Ohisalolle pitää valita myös sijainen sisäministeriöön. Vihreät päättää sisäministerin sijaisesta puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteisessä kokouksessa 11. lokakuuta. Vihreissä katsotaan laajasti, että puheenjohtajan ja sisäministerin tulee olla eri henkilö. Samalla pohditaan, pitäisikö tehdä laajempaakin ministerikierrätystä.

Joidenkin vihreiden vaikuttajien mielestä nykyinen ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen voisi siirtyä sisäministeriksi. Siten Mikkosen tilalle ympäristö- ja ilmastoministeriksi voitaisiin valita vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)