Verkkouutiset

Vladimir Putin palkitsi Alina Kabajevan kunniamerkillä vuonna 2005. www.kremlin.ru

Vladimir Putinin väitetyn salarakkaan pakotteet peruttiin – ”Liian henkilökohtaista”

Päätöksen kerrotaan tulleen viime hetkellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat on päättänyt olla asettamatta suunniteltuja talouspakotteita entiselle olympiavoimistelija Alina KabajevalleWall Street Journal uutisoi. Päätöksen kerrotaan syntyneen aivan viime hetkellä.

39-vuotiaan Kabajevan uskotaan olevan Venäjän presidentti Vladimir Putinin salattu puoliso. Pariskunnalla on  amerikkalaisviranomaisten mukaan ainakin kolme yhteistä lasta. Kabajeva on toiminut urheilu-uransa jälkeen muun muassa kansanedustajana. Nykyisin hän on mediajätti National Media Groupin hallituksen puheenjohtaja.

Nimettöminä pysyttelevien viranomaislähteiden mukaan Kabajevalla epäillään olevan rooli Putinin henkilökohtaisen varallisuuden piilottelussa ulkomailla.

Päätös peruuttaa suunnitellut pakotteet juontui lähteiden mukaan siitä, että pakotteiden asettamista Kabajevalle pidettiin ”niin henkikohtaisena iskuna” Vladimir Putinille, että se voisi lisätä entisestään jännitteitä Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä.

Pakotteista vastaava Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa. Lähteiden mukaan Kabajevan pakotteet ovat toistaiseksi hyllyllä, mutta niitä ei kuitenkaan ole suljettu täysin pois.

Kreml on kiistänyt vuosikaudet huhut presidentin ja Alina Kabajevan suhteesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)