Verkkouutiset

Turvetuotantoalue Kaustisilla Keski-Pohjanmaalla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Polttoturvetta varastoidaan poikkeusoloja varten

Huoltovarmuuskeskus perustaa ensimmäisen polttoturpeen varmuusvaraston.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on päättänyt perustaa Suomen ensimmäisen polttoturpeen varmuusvaraston. Varastoinnilla varaudutaan tulevien lämmityskausien mahdolliseen polttoaineniukkuuteen.

Kyse on ylimenokauden varastoinnista, sillä pitkällä aikavälillä turpeesta on tavoite energiantuotannossa luopua ja siirtyä päästöttömiin energiantuotannon vaihtoehtoihin.

Varmuusvaraston perustaminen on osa hallituksen varautumisen ministerityöryhmän 7.4.2022 tekemää linjausta, jolla vahvistetaan omavaraisuutta ja varmistetaan huoltovarmuutta tilapäisin toimenpitein.

Polttoturpeen varmuusvarastoinnista on solmittu sopimus Vapo Oy:n kanssa, ja se toteutetaan huoltovarmuusrahaston varoin. Kyseessä on strateginen hankinta poikkeusoloihin varautumiseksi, ja hankintamenettely on toteutettu sen mukaisesti.

Tämän huoltovarmuusrahaston varoilla toteutettavan hankinnan lisäksi HVK hankkii energiaturvetta myös työ- ja elinkeinoministeriön antamana erityistehtävänä.

Näiden hankintojen yhteismäärä vastaa noin 20–30 prosenttia arvioidusta seuraavan lämmityskauden energiaturpeen tarpeesta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)