Verkkouutiset

Kokoomuksen varapuhenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Antti Häkkänen esittää puolustusteollisuuden ylösajoa

Kokoomus ehdottaa kotimaisen puolustusmateriaalituotannon vauhdittamista ja viennin mahdollistamista suoraan valmistajilta Ukrainaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Euroopassa on pulaa puolustustarvikkeista. Maat ovat tukeneet Ukrainaa suurella määrällä puolustusmateriaalia ja ne paikkaavat nyt omia varastojaan. Eurooppalaisen puolustusteollisuuden tuotantoa on lisättävä Euroopan turvallisuuden ja huoltovarmuuden parantamiseksi sekä Ukrainan tukemisen jatkamiseksi. Ukrainalla on mahdollisuus voittaa sota, sanoo kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen.

Hänen mukaansa kokoomus esittää ratkaisuiksi, että jatketaan Ukrainan tukemista puolustusmateriaalin avulla ja mahdollistetaan vienti suoraan tehtailta Ukrainaan. Sitoudutaan pitkäjänteisiin ja ennakoiviin ostolupauksiin teollisuudelta.

Toiseksi kohdennettaisiin EU:n yhteisiä varoja nykyistä enemmän puolustushankintoihin ja kolmanneksi vahvistetaan suomalaisen puolustusteollisuuden vientimahdollisuuksia ja ratkaistaan tuotannon pullonkaulat.

– Euroopan ja Suomen puolustusteollisuudelle on annettava lisävauhtia, jotta tuotantoa voidaan kasvattaa vastaamaan uusia tarpeita. Siksi asevienti suoraan tehtailta Ukrainaan tulee mahdollistaa valtioneuvoston päätöksellä, Häkkänen sanoo.

– Luonnollisesti valtio pysyy kuskin paikalla ja kontrolloi vientipäätöksiä. Suora vienti tehtailta Ukrainaan vähentäisi mahdollisia viiveitä aseiden toimituksissa. Prosessit ja käytännöt on käytävä läpi, jotta pullonkaulat voidaan purkaa, hän jatkaa.

Häkkäsen mukaan hallituksen ja puolustushallinnon on annettava puolustusteollisuudelle signaali, että ase- ja muu materiaalituotanto kannattaa ajaa ylös pysyvästi.

– Puolustusteollisuuden asema vientialana tulee normalisoida, sillä puolustusviennistä on merkittävää hyötyä Suomelle. Suomen panostettava puolustusinnovaatioiden syntymiseen ja sujuvoitettava puolustusteollisuuden tuotteiden vientiä etenkin EU- ja Nato-maihin. Kilpailukykyinen puolustusteollisuus lisää Suomen uskottavuutta osana Euroopan ja Naton puolustusjärjestelmää, Häkkänen katsoo.

Hän ehdottaa Suomen EU-politiikan kärkiteemaksi kuluvan hallituskauden loppuun asti puolustusteollisuuden ylösajoa kaikkialla unionissa.

– Kyse on Suomen sekä Euroopan turvallisuudesta ja huoltovarmuudesta pidemmällä tähtäimellä. Turvaamme tietysti oman kansallisen puolustuksemme ensin, ja parhaiten se tapahtuu vahvistamalla kotimaisen puolustusteollisuuden kapasiteettia. Siksi nyt on aika kääriä hihat ja ryhtyä toimiin, Häkkänen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)