Verotoimisto Hämeentiellä Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kai Mykkänen ministeriön varoituksesta: Hallituksen esitykset ovat vain esimakua

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja tyrmää hallituksen esitykset niin sanotuiksi arvonnousu- ja työmatkaveroiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen kommentoi Twitterissä Helsingin Sanomien uutisoimaa valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majasen näkemystä siitä, että ministeriössä valmistellut hallituksen esitykset niin sanotuiksi arvonnousu- ja työmatkaveroiksi olisivat haitallisia Suomen talouskasvulle.

– Nämä hallituksen esitykset ovat kait vain esimakua siitä ”tulopuolen sopeutuksesta” ja ”veropohjan tilkitsemisestä”, jota SDP tarjoaa päälääkkeeksi velaksi elämisen lopettamiseen vai miten on Sanna Marin, Matias Mäkynen ja kumppanit, Kai Mykkänen kysyy.

– Näitäkö lisää?

Ensi vaalikaudelle ennakoidaan päätöksiä valtion tulojen ja menojen tasapainottamiseksi. Myös SDP on todennut, että seuraavalla hallituskaudella on edessä sopeutustoimia.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei halunnut sunnuntai-iltapäivän Ylen pääministerin haastattelutunnilla kommentoida, mihin hän tai SDP kohdistaisi menoleikkaukset seuraavalla hallituskaudella.

Marin puhui haastattelussa tulosopeutuksesta. Hänen mukaansa SDP:n lähtökohta on ollut se, että tukitaan mieluummin porsaanreikiä, jotta verokannat voidaan pitää mahdollisimman matalalla tai jopa laskea niitä. Yhdeksi esimerkiksi aukosta verotuksessa Marin mainitsee arvonnousuveron puutteen. Marin sanoo, että niin sanottu maastapoistumisvero aiotaan toteuttaa vielä nykyisen hallituskauden aikana.

Juha Majanen sanoo HS:lle, että uudet uudet arvonnousu- ja työmatkaverot toisivat valtiolle vain vähän tuloja, mutta ne on tulkittu startup-yrityksissä ”vihamielisiksi toimiksi”. Siksi Majasen mielestä esityksistä luopumista tulisi hallituksessa harkita. Esityksiä ei ole vielä annettu eduskunnalle.

Molemmat valtiovarainministeriössä valmistellut esitysluonnokset saivat lainsäädännön arviointineuvostolta pyyhkeitä huonosta valmistelusta.

Majanen sanoo olevansa ”oikeasti huolissaan” yrityksiltä tulleen palautteen vuoksi. Hänen mielestään esimerkiksi verovälttelyn tilkitseminen on sinällään järkevä tavoite, mutta tätä tavoitetta ei ole kyetty elinkeinoelämälle viestimään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)