Verkkouutiset

Voimalinjoja Espoossa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

TS: Tätä pidetään kohtuullisena hintana sähköstä

Viiden sentin hinta kilowattitunnilta on asiantuntijan mukaan mahdollinen tulevaisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sähkömarkkinalain mukaan sähköyhtiöiden on toimitettava sähköä ”kohtuulliseen hintaan”, mutta hinnan kohtuullisuutta ei määritellä laissa mitenkään. Energiavirastolla on tällä hetkellä vireillä kymmenen tutkintapyyntöä liittyen sähkön kohtuulliseen hintaan.

Turun Sanomien lukijakyselyn mukaan määräaikaisen sähkösopimuksen kohtuullisena hintana pidetään eniten viittä senttiä kilowattituntia. Tätä piti kohtuullisena 43 prosenttia vastanneista.

Toiseksi yleisin vastaus oli kymmenen senttiä kilowattitunnilta, jota piti kohtuullisena 41 prosenttia vastaajista.

Energiateollisuuden energiamarkkinoiden johtaja Pekka Salomaa kertoo lehdelle, että viiden sentin kilowattihinta on edelleen mahdollinen tulevaisuudessa.

– Tällä hetkellä jos ajattelee johdannaishintoja, niin en pidä sitä mahdottomana että tällainen hintataso vielä nähtäisiin, mutta kyllä siihen menee vielä vuosia, mutta kyse on puhtaasta arvailusta johdannaishintoihin pohjautuen, Salomaa kertoo.

– Kohtuullisuus hinnassa riippuu mikä on kysynnän ja tarjonnan tilanne. Jos meillä on tiukka tilanne, jossa maakaasua ei Eurooppaan tule ja olemme siitä riippuvaisia ei pelkästään Suomena vaan Eurooppana, niin se on vaikea sanoa mikä olisi tällainen kohtuulliselta tuntuva hinta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)