Verkkouutiset

Ukrainalainen tykistöyksikkö. AFP / LEHTIKUVA / BULENT KILIC

Naton ex-komentaja: Ukraina ei todellakaan pysähdy talveksi

Ben Hodges peräänkuuluttaa ylläpidetyn paineen merkitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen Naton Euroopan-joukkojen komentaja, kenraali Ben Hodges pitää äärimmäisen epätodennäköistä, että Ukrainan sotajoukot pitäisivät taukoa taisteluista talvella.

Hodges viittaa Kiovassa työskentelevän analyytikko Jimmy Rushtonin twiittiin, johon hän on liittänyt New York Timesin uutisen, jossa viitataan julkisiin puheisiin talvitauosta. Ukrainan sotajoukoissa ei Rushtonin mukaan ole puhuttu tauosta.

– Jälleen kerran – tämä puhe ”talvitauosta” näyttää tulevan kokonaan Ukrainan ulkopuolelta. En ole koskaan kuullut kenenkään Ukrainan armeijassa puhuvan hyökkäysoperaatioiden keskeyttämisestä talveksi, Rushton kirjoittaa.

Ukrainalla on Hodgesin mukaan resurssit jatkaa vastahyökkäystään myös talvella. Venäjää kohtaan ylläpidetty paine mahdollistaisi sen, ettei maa saa tilaisuutta parantaa asemiaan.

– Ukrainalaiset eivät todellakaan pysähdy talveksi. Tämä ei ole 1700-luku, hän kirjoittaa.

– He pitävät paineen Venäjän joukoilla, eivätkä anna niille aikaa korjata ongelmiaan tai vahvistaa puolustusta. Venäjän joukoilla ei ole valopilkkuja tulevaisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)