Verkkouutiset

Lunta sähkölinjojen päällä Keuruun Huhkojärvellä. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Yle: Sähkömarkkinoille tiedossa uusi hintapiikki

Ensi viikolla hinta voi nousta pakkasten vuoksi yli euroon kilowattitunnilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kylmän sään ennustetaan nostavan sähkön hintaa merkittävästi ensi viikon aikana.

Lumme Energia -sähköyhtiöstä arvioidaan Ylelle, että veroton hinta nousee 50–70 senttiin kilowattitunnilta. Päivän aikana yksittäiset tuntihinnat voivat ylittää yhden euron rajapyykin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Myös Fingrid ennustaa hinnan nousevan ensi viikolla, vaikka alkuviikolle ennustettu kova tuuli lisää tuulivoiman tuotantoa. Sähkön riittävyyden suhteen ei pitäisi olla ongelmia, sillä tuontisähköä saadaan tarvittaessa Ruotsista.

– Kyllä sähkö riittää, ellei mitään odottamatonta tapahdu, Fingridin johtaja Tuomas Rauhala sanoo.

Suomessa kuluttajat ovat vähentäneet syksyn ja alkutalven aikana sähkönkulutustaan. Tästä huolimatta sähköpulan riski on kasvanut talvikaudella erityisesti Olkiluoto 3 -voimalan käyttöönoton viivästymisen vuoksi. Säännöllinen sähköntuotanto alkaa uusimpien arvioiden perusteella aikaisintaan 6. helmikuuta.

Tuomas Rauhalan mukaan Suomessa pärjätään todennäköisesti hyvin myös ilman Olkiluodon kolmosreaktoria, elleivät sääjaksot käy hyvin kylmiksi. Sähkön saatavuuden väheneminen Ruotsista lisäisi myös riskejä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)