Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari julkisti Facebookissa kaksi valokuvaa, jotka esittävät viranomaisen yhdelle yritykselle esittämiä kysymyksiä.
Ilmeisesti aloittavan tanssiravintolan saama selvityspyyntö antaa makua siitä, millaiseen pyöritykseen ravintolayrittäjä joutuu.
– Olemme yrittäneet tehdä Suomesta vastuullisen ruoka- ja juomakulttuurin maata – aitoa tyylikkäiden ravintoloiden kotipesää. Alkoholilain kokonaisuudistuksen tarkoituksena on ollut pyrkiä tähän suuntaan. Pääsuunta on ollut reilu vapauttaminen, mutta poikkeukset saattavat tuhota sinänsä hyvän suunnan, Harri Jaskari kirjoittaa saatteessa.
– Pykälässä 21 anniskeluviranomaisille annetaan lähes rajoittamaton oikeus laittaa ehtoja ja määräyksiä ja hylätä anniskelulupahakemus. Tämä ei voi olla totta!, hän kauhistelee.
Jaskarin Facebook-päivityksen mukaan aluehallintovirasto pyysi kirjeessään ravintolayrittäjältä selvitystä seuraaviin asioihin:
* Mikä on ravintolan sisäänpääsyn ikäraja viikonloppuiltaisin
* Onko ravintolaan jatkoaikailtaisin erillinen pääsymaksu ja minkä hintainen pääsymaksu on
* Edellytetäänkö anniskelupaikassa asiakkailta eteispalvelujen käyttöä jatkoaikailtoina
* Onko eteispalvelun käyttö maksullista
* Mikä on järjestyksenvalvojien määrä jatkoaikailtoina
* Ovatko järjestyksenvalvojat luvanhaltijan palkkalistoilla vai ostetaanko palvelut alan yritykseltä
* Millainen työkokemus järjestyksenvalvojilla on ja kuinka kauan järjestyksenvalvojankortit ovat olleet voimassa
* Keskittyvätkö järjestyksenvalvojat vain järjestyksenvalvontatehtäviin vai onko heillä myös muita tehtäviä, esim. anniskelutehtäviä
* Mikä on tarjoiluhenkilökuntaan kuuluvien määrä työvuorossa iltaisin osastoittain
* Keskittyvätkö tarjoiluhenkilökuntaan kuuluvat vain anniskelutehtäviin vai onko heillä myös muita tehtäviä, kuten dj:n tehtävät
* Kuinka ravintolan siisteydestä huolehditaan illan aikana, onko esim. erillistä plokkaria siivoamassa pöytiä
* Minkä ovat 2. kerroksen ravintolan keittiön aukioloajat, mihin saakka ruokaa on tarjolla ja millaista ruokaa on tarjolla
* Onko keittiössä viikonloppuiltaisin ruoan valmistukseen keskittynyt kokki vai lämmittääkö tarjoiluhenkilökunta valmiita annoksia
* Onko osastoilla live-esiintyjille omaa esiintymiskoroketta tai – lavaa
* Onko ravintolassa RAY:n pelipöytä ja pelinhoitaja
* Onko ravintolassa omaa drinkkilista ja millainen se mahdollisesti on
* Mikä on ravintolan wc-tilojen kunto
* Ovatko äänentoistolaitteet ja valaistus tavanomaista tasokkaammat ja jos ovat, niin millä tavalla
* Onko ravintolan sisätilojen osastoilla omat, ainoastaan tanssikäyttöön tarkoitetut tanssilattiansa ja minkä kokoiset ne ovat
* Onko yläkerran ravintolasalin ohjelmatarjontana karaokea
* Ketkä ovat suunnitellun viihdeohjelman tuottajia, ostetaanko mahdolliset esiintyjät ohjelmatoimiston kautta vai ovatko mahdolliset bändit paikallisia musiikin harrastajia
* Mitä mahdollisina bändi-iltoina orkesterin tauon aikana ja orkesterin lopetettua on ohjelmatarjontana
* Ovatko dj:t ohjelmatoimiston kautta hankittuja vai ravintolan palkkalistoilla olevia
* Onko dj:llä mahdollisesti muita tehtäviä, esim. plokkarin tai tarjoilijan tehtäviä jatkoaikailtoina vai hoitaako hän ainoastaan dj:n tehtävät
* Onko aluehallintoviraston XX anniskelupaikkaan tekemän tarkastuksen jälkeen tehty sisustukseen ym. oleellisia muutoksia